Skoldag.

Sitter i skolan nu som det känns som att jag gör så ofta. Har sjukvårdslektion och ska bestämma en en infektions-sjukdom som man ska göra en broshyr av. Jag valde borrelia. Kan nog bli lite intressant, åtminstone försöker jag intala mig det så att det ska bli lite roligare. Och så får man klippa och klistra och det ska helst inte vara mycket text. Sådana arbeteten gillar jag, så det kan nog bli ganska kul på riktigt faktiskt.

Museum gånger två.

Dagen har innehållit en kort sjukvårdslektion och därefter pendeln in till staden för att möta upp B. Åt lunch på taco bar och begav oss sedan till Nationalmuseum där vi såg på tecknings-utställningen där Stina Wirséns bilder blandas med gamla teckningar. Det var kul att se och Stina är duktig. Gillar hennes tokiga brokiga och hennes stil.

Kollade en lång stund i butiken och när klockan nästan var fem begav jag mig till Moderna som skönt nog ligger precis intill. Målarkurs. Såg tillsammans på den nya utställningen med Lee Lozano. Tavlorna var en väldig blandning av allt mellan färgglatt, munnar, reklamaktigt, snoppar, borrar och skruvar, abstrakt, anteckningar och en massa vackra färger. Hon hade tydligen bott tillsammans med en man, lämnat honom och allt och flyttat till New York där hon flyttade in i en lägenhet och bara målade och målade och målade. Ibland var hon hög, ibland spred hon sina ideér till andra konstnärer för att se hur det utvecklades, ibland gjorde hon listor om människor i sin omgivning. Hon slutade sedan att vara konstnär som en protest ungefär och när hon begravdes ville hon ha en anonym gravsten utan namn. Ja, det var lite av historien om Lee Lozano. Tyckte den var ganska så intressant. I alla fall, efter att vi kollat på utställningen gick vi ner och målade en stund i verkstaden.

Då har jag lyckats med att rabbla upp vad jag gjort denna tisdag i världens tråkigaste text. Jag vet men så blev det nu.

Kram och godnatt

Just nu

Hejsan.

Här och nu startar jag upp en ny blogg. Inte som en nystart, sådana har jag lärt mig inte existerar. Det finns fortsättningar, det finns en igår och en idag och en imorgon. Det finns förr och nu och senare. Det går inte att börja om, det går bara att fortsätta. Välja nya och andra spår och vägar. Det är bara så det är och så det ska vara.

En ny blogg med en ny bloggadress. Men inte ett försök att starta något nytt. Bara en fortsättning som tar vid där jag slutade i den förra.

Hejdå och kram på det. Ska gå nu, men kommer säkert att skriva ihop något snart igen.

RSS 2.0